Jdi na obsah Jdi na menu

Podpořili jsme školu pro sluchově postižené

30. 3. 2015

Po druhé v poslední době jsme se dnes na zasedání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje věnovali problematice vzniku vyšší odborné školy (VOŠ) se vzdělávacím programem Tlumočník českého znakového jazyka. Ta by po završení akreditace oboru měla vzniknout v rámci unikátní, krajem zřizované školy pro sluchově postižené Štefánikova 549, Hradec Králové.

 

V říjnu minulého roku jsem školu navštívil a prohlédl si její tři součásti, tedy MŠ, ZŠ i střední školu. Škola byla nedávno kompletně rekonstruována, její vybavení je na výborné úrovni a z rozhovorů s pedagogy zřetelně vyplývala jak kompetentnost, tak upřímné nadšení. Mimo diskuzi se zaměstnanci jsem měl také možnost seznámení s průběhem výuky v některých třídách, což pro mne znamenalo významnou příležitost zamyslet se nad problémy, potřebami a možnostmi sluchově postižených dětí a mládeže.

 

Svou žádost o zřízení VOŠ posléze ředitelka školy a prezident sdružení ASNEP obhajovali na 15. jednání Výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje.

 

Podrobně o průběhu jednání zastupitelstva na stranách 13 - 15 zápisu z 20. zasedání.