Jdi na obsah Jdi na menu

Benátky zase jinak

2. 10. 2017

Do třetice v Benátkách a zase trochu jinak. Tentokrát cesta lodí z Piranu nejdříve svižně, volným mořem a potom s ohleduplně plíživou rychlostí lagunou, k terminálu San Basilio. Obvyklé polobloudění jsem tedy směroval ze západu na východ. Na Piazzale Roma je to ještě podezřele přehledné, skoro obyčejné městské prostředí, 

 

benatky_piazalle-roma_001

 

benatky_piazalle-roma_002

 

benatky_piazalle-roma_03

 

 

 

ale hned za mostem Scalzi už by to chtělo nějaký spolehlivý vnitřní kompas. Opět jsem neodolal uměleckými poklady napěchovanému kostelu Frari a abych neměl náhodou málo zírání na velká plátna velkých mistrů , zašel jsem do Scuola Grande di San Rocco. 

 

 

Potom klasická proplétačka přes Ponte di Rialto na náměstí sv. Marka. V bazilice byli zrovna fotografové štvanou zvěří (proti karnevalovému režimu vskutku nepříjemná změna), zato odpolední poloprázdné vodní taxi po Canal Grande zpět k odjezdu do Slovinska, to byla příležitost pro pár pěkných fotek, včetně zhmotnělého volání dálek, závěrečné s MSC Poesia.

 

 

benatky_canal-grande_01

 

benatky_kanal-giudecca_msc-poesia

 

 

 

Na konec  nezamlčím, že jsem si při odbavení k nástupu zpáteční cesty málem pěkně nadrobil, když jsem si chtěl vyfotit interiér terminálu (k čemuž nestačilo dojít) - reakce policistky?, či co to bylo za bezpečnostní pracovnici byla rychlá a nekompromisní. Musel jsem pod jejím dozorem projet snímky na kartě odpředu i odzadu a naštěstí neviděla nic, co by jí vadilo. Takže, nedráždit!